JANTUNG HATI ♥ + NYAWA SAYE ♥

terima kasih awak semua ♥

Jumaat, Disember 31

happy birthday c's rara !

happy birthday my c's rara ! <3
awak dah tua kak rara , hahaha ...
semoga panjang umur & di murahkan rezeki ...
happy dapat knl ngan c's , u very2 beatiful c's rara , muzi ske tgk muka c's , c's cntikk , comel & lawa ...
btw , i love u so much c's ...
semoga result c's cemerlang ! <3
iloveu ! <3
iloveu ! <3
iloveu ! <3
iloveu ! <3
iloveu ! <3 

mimpi indah !


malam semalam 30.12.2010 , 
aku mimpi yg aku ngan kakak kesayangan aku macam dulu , 
aku rndu saat aku ngan dye lepak same2 , miss sgt ,
aku rndu sangat kat dye , dye lah kakak kesayangan aku , 
kakak lpas ni org x tunggu awak dtg skola pagi2 , lpas ni org dah x teman awak balik klas , lpas ni org dah x lepak ngan awak mcm selalu , lpas ni dah kita dah x berbual mcm dulu , lpas ni dah x de org nk bg nasihat kat org , lpas ni dah x de org nak lpas kan rindu , lpas ni x de org nak peluk awak mcm selalu , lpas ni x de org nak pegang kan phone org , semua nya lpas ni dah x de ! sedihnya :( , kakak , thanks sbb bg kasih syg sepenuhnya kat org , thanks 4 the present , thanks 4 the mesort , thanks 4 everything kakak ! , simpan taw mesort2 n surat2 yg org bg kat awak , org sayang awak , org doakan result awak cemerlang , org harap lpas ni kita dpt jumpa lagi ! i always love & miss u kakak ! i never 4get u ! i love u so fucking damn much ! <3

Khamis, Disember 30

happy birthday kakak haziqah ! :)

hari ini befday senior saye ! :)
c's haziqah :)
dye baik sgt ngan aku ...
aku sayang sgt dekat dye ! 
i love u c's haziqah ! :) <3 <3 <3

Rabu, Disember 29

i miss her so much !

saye rindu awak lah kakak , tahun depan awak dah g PLKN 3 bulan , mesti org rndu awak , awak , org sentiasa doakn awk berjaya dalam hidup , org x penah lpe kan awk NUR SYAHIRA BT ROSLI , org sntisa syg awak , u are my sister in the world .... i love u KAKAK ! :) <3

Khamis, Disember 23

result PMR !

my super duper kawan , adik ...
hahaha ! tahniah sbb dapat 9A ...
aku bangga dgn kau ! :)
blanja aku mkn mcd dokk ! 
rndu kau lah aika ! <3
aku sayang kau taw ...
i love u ! i love u ! i love u !
tahniah sekali lagi ...!

Rabu, Disember 22

maafkan diri ku ini kakak ! :(

kakak , aku tahu semua ni sbb kan aku ...
maafkan lah aku ... bg lah aku peluang yg terakhir ... maafkan aku kakak ...
aku minx maaf sgt2 !maafkan lah aku kakak ! 
ampun kan aku kakak ! :(

Selasa, Disember 21

9 hari berada di MELAKA ..

selama 9 hari 8 malam aku berada di melaka iaitu di umah cousin kesayangan saye di cheng ...
byk kenangan aku ngan cousin aku ...
best wokk lpak ngn dyeorg ... :)
byk cerita yg kitaorg cerita kan ...
wey hilang mslh aku time 2 ! ...
wey x sabar nak jumpe korang due lagi lpas ni ! ... aku sayang korang ! <3

kakak , aku doakan kau ngan dye kekal aww ...
aku syg kau dokk ! aku x nak kehilangan kau !
i love u kakak ! <3

my super duper adikk yg sangat sengal !
hahah ...
woii ! aku sayang kau lah sengal ! hahah ...
weii , aku doakn keputusan kau cemerlang aww ...
dapat 4A belanja aku aww ! hahah ...
i love u adikk sengal ! <3


Isnin, Disember 13

jom heboh 11-12 disember 2010 , stadium bukit jalil ...

semalam 11.12.2010 aku pegi jom heboh dgn kakak sedara aku n adik sedara aku , aku jumpe dyeorg kat bukit jalil , haha , walaupun penat tapi best sbb dapt jumpe akim , haha dye sgt comel ! saye minat dye ! saye minat dye ! , dulu aku x ske sgt ngan akim ni , sbb ape yerk ? , natah lah , tp sejak jumpe depan2 , terus minat kat dye , haha , akim cute , tomok hensem , huhuhu , best gler jumpe dyeorg , haha , aku dgn kak anis , adah n kak nurul yg ni je sempat tangkap gamba akim ,


masa ni akim tengah tanda tangan kat poster dye 
ade sorang mak cik terjerit-jerit pgl akim dgn suara gedikk dye 2 !
akim x layan pun mak cik 2 !
haha , padan muka mak cik 2 ! :p


dengan salah seorang peminat 


comel kan dye ?
haha ...


sape peminat kumpulan SOFAZ kat sini ?
kenal syah x ?
ni lah anak dye ...
comel kan ?
nnati aku nak anak comel mcm ni  ....



tengah tunggu akim abis show .
kitaorg sempat snap gamba ...


terharu dapat tangkap gmba dgn dye !
i love u akim ! :)



kakak terharu dapat gmba dgn dye ,
hahaha ... 
iloveuallsomuch ! <3
ni jer yg sempat kitaorg snap pic dgn akim ...

dah sampai umah buka komputer trus on9 n edit pic kitaorg dgn akim ...





ni lah pic yg aku edit , lawa x ?
msti korang cakap x lawa kan ?
hahaha ...
ape pun aku happy dapat jmpe dgn dye ...
i love u akim ! :)




Sabtu, Disember 11

insyirah sayang !

insyirah sayang a.k.a fatin , my gendutt , my super duper friends , my gedikk , my sayang , my dormmate ,
sayang kau biee , aku x penah lpe kan kau , aku sayang kau ! byk kenangan kita bersama kat dorm teratai kan ? byk cerita yg kita kongsi , aku harap tahun depan kita satu dorm , thanks taw sbb sudi jadi kawan aku , thanks sbb jage muzi time sakit , thanks sgt2 ! i love u girl !
u are my sunshine ! <3

hepi befday kakak sayang ! :)

hari ni tanggal 11.12.2010 , befday kakak dorm kesayangan saye , AFIQAH BT SHAHROM , hepy befday kakak ! , iloveusomuch lahh !never 4get u ! , dalam ramai2 kakak kat dorm saye dye lah yg plg saye syg skali ! , haha , dye baik sangat , kakak , thanks yer sbb sudi bg pnjam cardigan akk time kita nakk kuar ramai2 2 ! ingat x ? haha , best sgt kan ? , thanks yer sbb sudi dgr masalah muzi , thnks sbb tlg muzi  time sakit , n thnks juga sbb jge muzi msa sakit ... 
i love u so fucking damn much lahh kakak ! <3

Jumaat, Disember 10

miss kau lah gendut ! :)


aku rindu org yg bernama NUR SYAHIRA BT ROSLI ...
hei kakak aku rndu vavi kat kau tawu ...
agak2 bila dapat jumpe lagi ni ...
kakak , aku sayang sangat kat kau ...
kau jgn tinggal kan aku taw ...
aku sentiasa ingat kau kak ...
aku x pe nah lpe kau kak ...
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !

I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !
I LOVE U !

I LOVE U NUR SYAHIRA BT ROSLI !

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


PPK RAWK ! *i love u guys

ini budak2 kelas aku *4 PERKHIDMATAN DAN PERKEMBANGAN KANAK-KANAK ...
gambar ini dari awal tahun hingga akhir tahun ...
pic ini tahun 2010 ...
masa kitaorg form 4 ...
next year , pic lain ...
kami ini mmg suka bergambar ...
nmpak jer kamera , x kan lepas kan peluang untuk bergambar ...
haha , kitaorg dah mcm 1 family ...
kadang2 masalah 2 ada juga timbul ...
haha , biasalah kawan ...
yg pic besar 2 yg pakai baju melayu kuning 2 , ialah guru kelas kami *ENCIK AHMAD SHAZWAN BIN ABDUL HAMID ...
dye sgt baik , kelakar ...
haha , kadang2 kitaorg smpai x blaja sbb dye wat lawak ... :))
dye x kahwin lagi ... -_-
umur dalam lingkungan 20-25 tahun mcm 2 ...
kadang2 jer dye tegas ... ^_^
apa pun dye mmg sgt baik ...
terima kasih cikgu kerana melayan kerenah kami semua ...
we love u ! <3 :)
sori yer kalau x nampak pic kat atas 2 , sbb muzi edit kat Picasa ... 
anyway , hope korang happy k ...
ni nama budak klas aku ...
syafika , syazana , opet , qila , ieba , ila , kak ros , syaza , tasha , adah , ema , pija , yani , asz , ina , rien , diba , shima , nana , ety , fiqa , adik nee , eyda , che'ah , raja , dayah , fiza , anis , dyian , ayu , farah ... * aku x ingat semua de berapa ... heheh :))
to all student 4 PPK : aku sayang korang giler vavi ! aku happy dapat kawan ngan korang ... banyak kenangan kita lalui bersama ... aku x kan lpe semua 2 ! korang jgn lpe aku auw ... aku sentiasa ingat korang sampai mati ... thanks sbb korang banyak tolong aku time aku sakit ... thanks sbb sbr ngan perangai aku yg gedik ni ... thanks sbb korang sudi kawan ngan aku ... thanks sbb selalu nasihat n bagi semangat kat aku ... thanks sbb sudi dgr masalah aku ... thanks 4 everrything lah kawan ! aku sayang korang sampai biler2 ! i love u all so much ! <3 

  
with love ,
muziera <3

Rabu, Disember 8

wani syg's

wani sayang ...
aku miss sgt kat dye ...
rndu seyh kat dye ...
dah setengah tahun x jumpe dye ...
wani sayang , aku rindu sgt kat kau ...
bila lah dapat jumpe kau ni ...
sayang , byk ouh kenangan aku ngan kau ...
aku x penah lpe kan kenangan kita berdua ...
sayang , aku x penah lpe kan kau ...
aku x penah lpe kan kau bie ...
aku sayang kau sgt2 ...
i love u so much syg ! <3

Khamis, Disember 2

hello DISEMBER !

semalam dah masuk bulan disember ...
hari ni dah 2/12/2010 ... 
kejap jer nak 2011 ...
lpas 2 SPM ...
ouh god ! takutt nya ...
semalam hari yang membosankan !...
duduk umah on9 , makan ...
2 jer keje aku kat umah ... nak blik umah mak ngah ade sepupu yg boleh borak2 !... nak tunggu blik kg alamt lame lagi lah nak blik ...
penat r nak tanya ibu bila boleh balik kg ... 
jawapan same je setiap hari ' nnti2 lah ' ... nilah jawapan yg setiap hari bg thu ...
bosan tul lah ... ari ahad ni g cammping kat sg chilling ... tempat thun lpas yg aku ngan family aku n jiran2 aku kat TAMAN DESA SERDANG ni ... ayah*jiran sebelah n family pun pegi ....
x pe lah , ikut kan aje dyeorg ni ...
k lah x nak 2lis panjang nnti x thun nak tulis ape .... 
bye semua !

Ahad, November 28

amin , amir & alia ...

semalam aku on FB dari kul 8.00 malam hingga kul 11 ...
 tiba2 alia cousins kak fyka chat tanya aku 'kak ade blog amin x ?'...
aku cakap lah 'x de , knp ?'...
pastu dye kate 'x de pape saje tanya ...
hahah ...
pas 2 aku chat amin ... aku cerita kat dye ape yg terjadi kat aku n alia ...
chat2 ngan amin , aku minx url blog dye ...
aku bukak blog dye , aku bace satu post yg sgt menarik n sgt terharu ...
hahahaha ...
amin tuli ttg aku ...
sbb aku hanya cakap  ...

ni sahaja yg aku cakap ... tapi dye tulis ttg aku panjang lebar ...
dye kate amir pun ske tgk amuke aku ...
hahaha ...
klaka lah korang ni ...
btw , thanks amin n amir ...
thanks juga kat alia ...
klau dye x tanya psl blog amin 2 ...
aku x kan thu yg amin tulis ttg aku ...
haha...
thanks skali lagi amin , amir n alia ...

 ni amin n amir ...
hahah ...
mereka kembar ...
aku dah confius mane satu amir n mane satu amin ...
hahaha ... btw , mereka sgt comel ...
saye suke mereka ...
yang baju biru 2 alia ...
comel kan dye ...
hahaha...
aku happy dpt kenal dgn dyeorg ni ..
happening gler ...!
hahaha ...
thanks korang !
iloveuallsomuch ! ...

Jumaat, November 26

awak ! :(

AWAK , kenapa AWAK tinggal kan saye ? AWAK thu kan saye syg AWAK ... dulu kemane-mane kita bersama ... AWAK penah ckp kat saye ... apepon terjadi kita tetap kawan baik ... AWAK janji AWAK x kan tinggalkan saye ... AWAK jnji juga AWAK x kan lpe kan saye ... satu hari saye dapat panggilan dari ayah saye yang saye akan pindah skolah ... mase 2 saye hanya pkir AWAK ... macam mane lah keadaan AWAK nnti tanpa saye ... tapi mase hari last saye berada di skola yg saye syg AWAK tiada di  situ semasa saye hendak berpisah dgn kawan2 saye n cikgu2 saye ... saye sedih sbb x dpt jumpe wat kali terakhir ... tp saye hanya dapat dengar suara AWAK kat dlm phone ... itupun saye x sanggup nak dgr suare AWAK ... saye nak nangis dgr suara AWAK ... AWAK suruh saye jaga diri ... terima kasih AWAK ... saye pergi skola baru saye bawak gmba AWAK dgn saye ... setiap kali saye rndu AWAK saye tgk gmba kita berdua , setiap malam , setiap hari ahad after duty saye kemas loker saye , saye pasti tgk gmba kita ... saye simpan gmba 2 tmpat yg selamat ... ramai kawan2 n senior2 skola saye ske tgk AWAK ... hahaha ... klaka sgt time 2 ... masa hari balik kampung ...saye balik serdang , saye ajak kawan2 saye kuar g mines , tapi saye x sangka kita jumpe ... AWAK , saye rase nak jerit jer , sbb saye rndu AWAK ... hahaha ... kita tangkap gmba same2 ... terima kasih AWAK ... bila saye balik asrama blik saye rndu sgt kat AWAK ... hahaha ... bln 10 saye ade kelas komputer dekat skola ... encik mat buat malam ... jadi sempat saye on9 FB ... saye bukak FB AWAK , saye terkejut saye nmpak gamba AWAK dgn dye ... ape hubungan AWAK dgn dye ? ... saye sedih :( ... saye nangis depan komputer 2 ... kawan sebelah saye cuba tenang kan saye ... dye pujuk saye ... saye rase tenang sikit bila kawan saye pujuk saye ... terima kasih kawan ... after klas abis , saye blik kelas saye ... kawan2 saye semua terkejut sbb tgk saye nangis ... saye bg thu mereka yg saye akn cerita pade mereka esk pagi ... 10.30 malam saye naik dorm kebiasaan saye akn singgah dorm senior saya dulu*dorm prima ... tp pade malam 2 saye x singggah saye hanye smpat jumpe kak ami ... saye kate pade dye 'kak ami , nnti kirim salam pada semua yer , muzi x dpt nk lepak ngan korang malam ni*dengan air mata mengalir ... sorry' ... cepat2 saye naik dorm n terus tuka baju , naik katil n baring sebelah zara ... saye nangis ... zara tanya saye ... 'muzi , why u crying ? '... zara , senior yg saye sayang ... saye cerita kat saye ape yg terjadi ... zara pun nangis bila saye cerita ... zara , pujuk saye ... n then zara suruh saye tido ... saye cume baring jer ... malam 2 saye x dpt tido sbb memikir kan AWAK ... keesokkan nya ... kawan2 saye dah tunggu nk saye cerita kat dyeorg ... saya cerita ... mereka semua bersimpati pada saye ... thanks guys sbb sudi dgr masalah aku ... petang saye jumpe kakak seperti biasa ... saye peluk kakak saye ... kakak saye tanya 'knp ni awak ?' ... saye cerita kat dye ... terima kasih kakak sbbb sudi dgr ... kakak saye pujuk saye dye kata jgn pkir lagi ... selepas itu , kakak saye peluk saye ... tq kakak ... selepas kakak saye balik ... saye jumpe senior saye ... dyeorg tanya saye knp saye nangis malam tadi ... saye cerita kat dyeorg ... dyeorg bg nasihat kat saye ... terima kasih kakak ... ptg 2 saye tergerak hati nak call AWAK ... tp ... niat saye terbatal ... saye x jd call AWAK ... kalau saye call AWAK msti saye nangis ... saye x jd call AWAK ... malam 2 saye solat hajat ... saye doa semoga saye tak tension sbb AWAK ... bila cuti akhir tahun ... saye balik serdang saye dapat tahu yg AWAK couple dgn dye ... saye terkejut ... saye nangis ... kawan saye kate saye kene terima dgn dugaan ALLAH berikan pada saye ... terima kasih kawan ... suatu hari saye dtg skolah sbb saye nak jumpe kwn saye ... AWAK nmpk saye , tp time 2 saye x nmpak AWAK ... tiba2 AWAK dtg duk sebelah saye ... saye terkejut ... AWAK tanya saye mcm2 ... kawan AWAK menganjing saye ... saye tahu die marah kan AWAK sbb AWAK duk sebelah saye ... saye suruh AWAK pujuk die ... AWAK pegi ... saye nak nangis bila nak tgk AWAK ... saye tahan air mata saye ... pukul 6.00 saye balik ... saye terus call kakak saye ... saye cerita ape yg terjadi ... kakak saye kata 'awak kene tabah adik , kakak tahu awak kuat , kuat kan semangat awak ok' ... thanks kakak ... hmm ... saye rase setakat ni jer yg saye boleh tulis ttg AWAK ... saye doakan awak dgn die kekal smpai bila2 ... jage diri AWAK ... saye sayang AWAK smpai bila2 ... terima kasih untuk semua nya ... gud luck in your life ... assalamualaikum ...


with love ,
muziera <3

Khamis, November 25

my sister , my gedik's , my syg's , my declare !

video
sudah 8 bulan aku mempunyai kakak angkat yg sgt baik ,
aku bahagia bersama dye ,
walau dye jarang berjumpe dgn aku ,
tetapi aku bersyukur kerana dye ambik berat tentang aku , 
walaupun dye hanya kakak angkat aku sahaja , aku tetap bersyukur ,
walaupun aku tdk rapat dgn kawan2 nya tp aku tdk kesah semua itu yg penting aku ingin rase mempunyai kakak ,
alhamdulillah aku bahagia dpt rase mempunyai kakak .
dye sgt baik pada aku .
tahun depan dye tidak lagi sekolah kat teknik azizah .
pasti aku merindui dye .
apepun aku ttp sygkan dye ,
dan aku tetap rindukan dye .
aku akan cari dye lpas aku abis spm .
terima kasih kakak kerana kau aku bahagia sekarang !
NUR SYAHIRA BT ROSLI .
i love u so much kakak !

with love ,
muziera <3

hang out !

hari ini aku hang ngan ct ...
aku bgn kul 10.20 (buruk tul anak dara ni) heehee ...
aku jnji ngan ct kul 11 ...
then trus aku mandi , siap2 , kul 10.45 aku siap ...
then trus kuar umah ...
tunggu bas , sebaik bas x dtg lmbt ...
smpai mines , text ct , dye kate dye kat depan mcd ...
aku g mcd nmpk dye ...
aku tanya dye 'mane bf kau ?'...
dye kate 'belum sampai lg' , tunggu khalif kat mcd ...
borak ngan ct ttg si die , sedihnya :(...
khaliff dtg pas2 jln2 , makan2 ...
n then aku ckp kat dyeorg 'jom snap pic kat swimping pool jom'...
kitaorg pon pegi ...
pas2 , ade org panggil aku , aku pandang , rupe2 nya alia n izati ...
hahaha , best sgt jumpe alia ...
kitaorg snap gamba ...
ni jer yg aku smpat snap ngan dye ...
sweet couple <3

with khaliff n ct ...

karoke time ....




dah abis karoke , aku ajak dyeorg g snap ngamba kat swimming pool ...
dah smpai kat tmpat swimming pool , tiba2 ade org pgl aku ...
rupe2 nya org yg aku dah lame x jumpe ...
ni org     nya      , kiatorg snap2 gmba ...
rndu kau thu x ?!?


ni lah org yg ku maksud kan ...
miss sama kamu lah adik ...
my twins ! :)


miss u a lot syg ! <3



Selasa, November 23

blog baru ! :)

assalamualaikum ! haha... ni blog baru aku ... jd aku akn cita ttg kehidupan aku ... ouh ! sblm 2 , name aku nur muzhirah ... tp membe skolah aku pgl muzi jer ... umo ?? umo nk msuk 16 thun ...dulu skola kat serdang skrg skola kat jb ... SEKOLAH MENENGAH TEKNIK (ERT) AZIZAH...kat skola azizah aku ambik kos PERKEMBANGAN KANAK-KANAK... haha ... mesti koarang x thu en ... hahaha  ... btw , dalam hidup ni aku syg family aku , membe baik aku , n paling penting kakak aku ... even aku ngan dye bkn adik beradik sebenar tp aku dah anggap dye kakak aku sendiri .... sebab kan kakak aku , aku happy ngan life aku skrg ... hahaha .. k lah lain kali aku cite lagi k...bye ...