JANTUNG HATI ♥ + NYAWA SAYE ♥

terima kasih awak semua ♥

Rabu, Februari 22

imy ♥







adikk , cepat sembuh ...

semua org risau psl adikk ... 

dgn akk2 sekali risau ...

imysm ♥ nk peluk adikk kuat2 klau adikk dah sembuh :'(


ily ♥ imy 



Selasa, Februari 21

NENEK :'(



NENEK.....

Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir tiga tahun NENEK pergi,
Rasanya baru semalam NENEK bergurau dengan kiter syahdu masih terasa lagi nih....

NENEK tau tak.....
itulah terakhir kali nya NENEK bergurau dgn cucu NENEK yang nakal nih..
Emmmm...rupanya NENEK dah tau NENEK nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 NENEK , cucu2 NENEK ... nak tinggal kan dunia fana ni.....
NENEK macam dah sedia.....

NENEK.....
Hari tu hari Isnin 07/05/07, mase tu kiter kat umah ...
pagi tu org gaji kita bg tahu yg NENEK masuk hospital ... n ibu balik kampung melaka ... 
orang gaji kate NENEK kene strok , kita g skolah asyik nak nangis je ... 
sbb kita rindu kan NENEK dan kita risau psl NENEK ...

NENEK tahu tak…
Masa tu hanya ALLAH jer yang tahu betpa cemasnya kita…
Rupanya strok NENEK dtg lagik…
Tapi NENEK makin lemah...

NENEK.....
amponkan kami semua...
kami nak NENEK sehat...
kami sayang NENEK...
kami tak mau NENEK sakit...
kami hantar NENEK ke hospital....
ampon kan kami yer NENEK...

NENEK tahu tak…
Pagi sebelum NENEK pegi…
Kita datang kat katil NENEK dengan bilahh n adahh ...
Kita minta ampun dosa2 kita…
Kita harap sangat NENEK dengar…
Kita sayangkan NENEK…
bilahh & adahh kat sebelah dah menangis..
Pastu kita tarik tangan adahh & bilahh ajak keluar…

Ampunkan kita NENEK…
Bukan kita tak nak temankan NENEK…
Tapi kita tak nak tgk NENEK dlm keadaan mcm tu…
Ampunkan kita ye NENEK…

NENEK…
Kita masih ingat lagi..
Diorang hntr NENEK dgn ambulan…
Orang kampung dah sedia…
Mereka hantar kalimah pada NENEK…
Kita dah tak mampu nak tengok NENEK…
Kita tengok dr tepi jer..
Hati kita dah jadi kosong..
Sekosong-kosongnyer…

NENEK tahu tak…
Masa diorang bagitahu NENEK dah pegi..
NENEK mesti nampak…
Air mata kita mengalir lagi…
NENEK mesti nampak…
cucu NENEK yang lain menagis tepi kita…
NENEK mesti nampak…
Muka sayu cucu NENEK..
Tapi kita kene redha…
Kita tak nak NENEK terseksa…


NENEK...
Sebelum muka NENEK di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 NENEK,cucu2 NENEK dan menantu2 NENEK mengelilingi NENEK...
menatap wajah NENEK buat kali terakhir....
Semua orang kata NENEK seolah2 senyum aja...
NENEK rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi NENEK....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi NENEK.....
Kiter cium dahi NENEK...
Kita sempat bisik kat NENEK..
Kita sayang NENEK…
Kita minta ampun atas dosa2 kita..
Airmata kiter tak boleh tahan....

Jam 12:30 tengahari jenazah NENEK diusung keluar dari rumah....
NENEK mesti nampak…
Kita dah berenti nangis…
Sebab dalam hati kita dah redha…
Masa tu hujan…
Kali ketiga al-fatihah dibacakan…
Hujan turun lebat sangat NENEK…
Seolah-olah bumi turut menangisi pemergian NENEK…
NENEK mesti nampak semua tu kan…kan…

NENEK.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan NENEK lagi...
Begitu terasa kehilangan NENEK...


NENEK tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....


NENEK…
Kita teringatkan pada NENEK…
Kita rindu pada NENEK…
Kiter tatap gmbar NENEK tiap2 hari ...
Kita ingat lagi..
NENEK bg baju time hari jadi kiter yg ke 10 ...
mase 2 kita kecik lagi ... 
NENEK x penah lpe tarikh lahir cucu2 NENEK ... 
setiap kali menjelang hari lahir cucu2 NENEK , NENEK msti bg hadiah kat cucu NENEK ...

NENEK , sekiranya NENEK masih ade di dunia ini ...
NENEK msti bangga , sbb NENEK dah bertambah cucu ... 
NENEK , setiap kali raya , kami semua pasti mengeluar kan air mata , betapa rindunya kami semua pada NENEK ...

NENEK ...
setiap kali kita rindu NENEK , kita selalu sedekah kan al-fatihah ...
NENEK , kita rindu nak luah kan masalah kita kat NENEk ... 

setakat ni je kita nak tulis ...
kita terlalu rindu kan NENEK sangat ...
 I LOVE YOU SO MUCH NENEK ...
semoga NENEK di kalangan orang2 yang beriman...











dri cucu  nenek yang kuat nangis <3



terima kasih :"(



ya allah , terima kasih kerana berikan aku seorang sahabat yang baik , mengambil berat ... 
aku bersyukur kerana mempunyai seorang sahabat yang cukup baikk ...
terima kasih ya allah ...


terima kasih kawan :')






ya allah , knp lahh ade manusia yg ingin membalas dendam kepada aku ...
sekiranya dgn perbuatan aku tidak disukai , mohan maaf ... 
tp tlg lahh jgn buat aku begini ... aku x mampu untuk tanggung semua ini ...




Ahad, Februari 19

adikk :'(



adikk kita ni msuk hospital :'(

adikk , adikk semoga cepat sembuh taw . rindu dgn awak :'(
iloveyousomuch adikk ! <3 


TABAH :)


Seringkali orang berkata: “kita hidup harus tabah…”
Menghadapi segala masalah perlu tabah, menjalani retorik hidup ini juga harus tabah. Menghadapi kegagalan sekalipun juga harus tabah. Menerima sesuatu kejadian buruk yang datang dalam hidup ini juga perlu tabah.. tabah.. tabah.. dan TABAH.
Benarkah orang yang tabah adalah orang-orang yang kuat? Atau sebaliknya orang yang lemah mungkin jauh lebih tabah?
Adakah orang yang selalu berjaya dan bahagia itu adalah orang-orang tabah? atau sebaliknya orang yang selalu gagal, sentiasa jatuh bangun, dan selalu sakit hati itu yang sebenarnya orang-orang yang tabah?
Adakah orang yang lemah lembut itu memiliki hati yang lemah? adakah orang yang memiliki hati yang lemah, tidak dapat berubah menjadi tabah?
Persoalan ini  tiada jawapan yang pasti,  dan jawapan yang tidak akan memuaskan hati. Kerana memang benar ketabahan itu relatif, tiada ukuran untuk mengukur ketabahan hati seseorang. Tiada orang yang dapat menilai siapa yang layak diklasifikasi sebagai orang yang tabah.
Tetapi sudah pasti mereka yang pernah melihat dan mengalami perubahan, memahami hukum sebab – musabab,  akan mengerti hukum kehidupan. Mereka akan dapat mengatasi semua persoalan hidupnya.  Perkataan “tabah” adalah mudah dikatakan oleh sesiapapun, tetapi bagaimana untuk bersikap tabah itu memerlukan MOTIVASI yang kuat.
KETABAHAN memerlukan temannya rapat… iaitu “SEMANGAT”.
Ketabahan tidak akan muncul sendirinya bila tiada “semangat” dan “semangat” muncul setelah proses “penerimaan”. Penerimaan adalah kita dapat menerima semua keadaan dan kenyataan yang ada, menerima semua kegagalan, menerima semua bentuk ’sakit’, ‘jatuh’, ‘down’ dan apa – apa pun namanya yang menerjah hidup kita….
Jadi, sentiasalah bersemangat untuk menjadikan kita tabah!








-,-

saat ini aku nak menangis mcm ini 


ya allah ,tabah kan lahh hati aku ini untuk menempuhi dugaan yang kau berikan pada aku ...
hanya padamu aku bermohon ... :'(


:'(







Sabtu, Februari 18

sepi tanpa mu :'(


aku sunyi tanpa mu di sisi aku ...



aku menangis bila melihat gmbar mu :'( ...



dan sekarang , aku nak berseorangan buat mase ini ... tolong jgn cri aku :'(





Jumaat, Februari 17

hanya kau ♥



buat adikk tersayang , kakak bahagia bila kau sudah bersama si die ... 
akk percaya gf adikk bole jge adikk ... 
akk bahagia sgt ... 
sepanjang hubungan kita sbg adikk ngan kakak angkat , kau selalu cerita psl dye ... 
dan kau pernah bg tahu akk yg kau nak couple ngan dye , cume dye x bersedia lagi untuk terima kau ... 
dan pada tanggal 15 febuari , kau bg thu akk yg kau dgn dye dah baik dan x lame lagi kau couple ngan dye ... 
dan ternyata pada keesokkan nya , kau bersatu dgn dye ... 
kakak sgt bahagia bila kau ngan dye dah baik dan bersatu ... 
tahniah kakak ucap kan ... 
lpas ni akk dah jarang call kau ... 
akk jarang text kau ... 
akk tahu kau sedang bahagia dgn dye ... 
akak paham dikk ... 
akk nangis dikk , akk nangis sbb kau dah bahagia dgn dye ... 
doa akk untuk kau dgn dye x pernah putus  dikk ... 
akhir kata akk doakan kau dgn dye bahagia hingga akhir hayat korang ... 
walau apepun akk ttp syg kau dikk ...  



i love you adikk <3 :)








from  your sister ♥,   

Khamis, Februari 16

sad ;'(


sahabat , aku tahu kau seorang yang kuat ...
lawan lahh penyakit kau tu sahabat ...
jangan biar diri kau lemah ... 
aku sentiasa doakan kau sahabat ... 
terus kan cita2mu ... 
aku doakan kau semoga engkau tabah menghadapi dugaan kau syg :)
aku amat syg kan kau :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku syg kau sahabat <3

Rabu, Februari 15

happy ♥


tadi kul 9.10 p.m aku call adikk bubu aku ... sbb aku rindu kan dye ... hee , aku x de BF so dye je lahh yang bole aku call ... aku x penah anggap dye BF aku , aku anggap dye mcm adikk aku sendiri ... td dye cerita kat aku yg dye dah ade twitter , haha dye nak kekal ngan twitter je x nak yg lain ... haha , aku pon cakap lahh 'ye lahh' ... lpas 2 dye cite yg dye dgn someone dah baik , n x lame lagi dyeorg nak couple ... hee , okay sungguh gmbira sbb adikk bubu aku ni terbukak ati dye nak couple ... klau tidak dye kate kat aku dye xnak couple smpai bila2 , alhamdullillah ... aku bahagia sgt dye dah nak couple ngan someone ... aku percaya bakal GF dye yg dye bole jge adikk bubu aku , aku syg adikk bubu aku mcm adikk aku sndiri ... walaupun aku ngan adikk bubu aku jauh beribu batu tp dye ttp di hati aku , aku sntiasa syg n rindu kan dye ... ♥ 
korang mesti ingat aku suka kat dye kan ? tidak sekali aku nak couple ngan dye ... sbb aku dah anggap dye seperti 
adikk aku sendiri ... mula2 knl dye , aku agak pelik sebab tiba2 dye layan aku ... haha , malas nak cite mcm mane aku knl dye ... budak skola azizah semua pelik mcm mne aku bole DC dgn dye ... aku malas nak cerita ... 
yg pntg aku syg dye :) 
jeles ? ade aku kesah kau jeles ? sikit pon x heran lahh ... 
aku dah anggap dye mcm adikk kandung aku sndiri 
kitaorang mmg jarang text , sbb dye x de kedit , so slalu jugak aku call dye ... n klau aku sedih nnti dye happy kan aku ... aku x kesah kedit aku habis sbb aku call dye , lagi pon klau aku ade kedit byk aku  xtahu nak text sape , nak text pakwe , aku mne ade pakwe , x sedia lagi nak couple :) hahah ... okay , sepanjang aku dgn dye jd kakak dan adik angkat aku sgt happy , aku slalu cite masalah aku kat dye ... dye pon slalu cite mslah dye kat aku ... haha ... aku harap hubungan aku ngn dye sbg adikk dan kakak kekal hingga akhir hayat kitaorg ... amin~ ... aku nak jumpe dye , aku terlalu rindu kat dye ... gmba dye aku simpan dlam dompet aku , aku x penah tuka , gmba dye aku letak kat dompet aku dri 12.11.2011 smpai skrg x berubah ... hee ... aku rasa setakat 2 je aku nak cerita psl adikk bubu aku ni ... sekian terima kasih ...



ni hero muzi :) 
*iloveyou adikk :* ;)





buat adikk bubu ♥ : adikk ,terima kasih krn sudi jd adikk angkat akk ... adikk , adikk angkat lelaki akk yg pertama ... akk syg adikk mcm adikk kandung akk sndiri ... biarlahh org nak ckp buruk psl kita , jnji kita happy kan ? jgn lpe kan akk taw yunk :) imissyou ♥ & iloveyou adikk ♥ ... nnti kita jumpe yer adikk :) 
















from your sister ,

Selasa, Februari 14

meet ♥


hey2 dear , tadi kuar berjumpa dgn sahabat tersayang ... :)
hee , dalam kul 11 lebih mcm 2 jumpe ct kat maulana ... then lpas borak kitaorg gerak sekolahh ... lpas 2 pusing skola2 , sbb rindu skola ... okay paling yang menyakitkan ati bila ade sorang manusia ni nk halau2 kitaorg orang ! ... sial btull ! ...
*kau perempuan giler kuase dohh ... kau ingat dgn pangkat kau 2 , kau suka2 ati je nak halau kitaorg , weyhh ! aku x batak lansung lahh dgn kau punya pangkat 2 ! sialll kau perempuan ! ... 
okay lega sikit lpas kan marah ni ... 
haha , sememang nya aku geram sgt dye perempuan 2 ...
okay stop cite psl perempuan 2 ...
lpas 2 kitaorg kuar skola 2 , kitaorg g mcd , tunggu ekin ...
ya allah , tunggu ekin mcm tunggu puteri kayangan turun dari langit ...
lpas 2 makan2 , lpas makan jumpe adikk sayang aku 2 ...




ni lahh adikk annisa zati aku ... aku rindu sbb 2 aku jmpe dye :)
aku syg dye sgt ... jgn ambik dye dri aku ... dye aku punya :)
iloveyousomuch syg ! <3

lpas 2 , lepak kat mcd , lpas lepak kat mcd , g duk depan skola tunggu , si budak gemukk 2 , sbb rindu sgt kat dye ...
nak tahu sape ? ni orang nya ...



2 yang pkai baju skola 2 ... rindu si debab 2 ...
iloveyou lahh gemukk <3

lpas 2 balik , sebelum balik tangkap gmba ngan makwe2 aku ni ... <3
aku syg dyeorg <3








aku syg makwe2 aku ni ... dyeorg aku punya ... 
iloveyou makwe2 <3
hee :)