JANTUNG HATI ♥ + NYAWA SAYE ♥

terima kasih awak semua ♥

Ahad, November 28

amin , amir & alia ...

semalam aku on FB dari kul 8.00 malam hingga kul 11 ...
 tiba2 alia cousins kak fyka chat tanya aku 'kak ade blog amin x ?'...
aku cakap lah 'x de , knp ?'...
pastu dye kate 'x de pape saje tanya ...
hahah ...
pas 2 aku chat amin ... aku cerita kat dye ape yg terjadi kat aku n alia ...
chat2 ngan amin , aku minx url blog dye ...
aku bukak blog dye , aku bace satu post yg sgt menarik n sgt terharu ...
hahahaha ...
amin tuli ttg aku ...
sbb aku hanya cakap  ...

ni sahaja yg aku cakap ... tapi dye tulis ttg aku panjang lebar ...
dye kate amir pun ske tgk amuke aku ...
hahaha ...
klaka lah korang ni ...
btw , thanks amin n amir ...
thanks juga kat alia ...
klau dye x tanya psl blog amin 2 ...
aku x kan thu yg amin tulis ttg aku ...
haha...
thanks skali lagi amin , amir n alia ...

 ni amin n amir ...
hahah ...
mereka kembar ...
aku dah confius mane satu amir n mane satu amin ...
hahaha ... btw , mereka sgt comel ...
saye suke mereka ...
yang baju biru 2 alia ...
comel kan dye ...
hahaha...
aku happy dpt kenal dgn dyeorg ni ..
happening gler ...!
hahaha ...
thanks korang !
iloveuallsomuch ! ...

Jumaat, November 26

awak ! :(

AWAK , kenapa AWAK tinggal kan saye ? AWAK thu kan saye syg AWAK ... dulu kemane-mane kita bersama ... AWAK penah ckp kat saye ... apepon terjadi kita tetap kawan baik ... AWAK janji AWAK x kan tinggalkan saye ... AWAK jnji juga AWAK x kan lpe kan saye ... satu hari saye dapat panggilan dari ayah saye yang saye akan pindah skolah ... mase 2 saye hanya pkir AWAK ... macam mane lah keadaan AWAK nnti tanpa saye ... tapi mase hari last saye berada di skola yg saye syg AWAK tiada di  situ semasa saye hendak berpisah dgn kawan2 saye n cikgu2 saye ... saye sedih sbb x dpt jumpe wat kali terakhir ... tp saye hanya dapat dengar suara AWAK kat dlm phone ... itupun saye x sanggup nak dgr suare AWAK ... saye nak nangis dgr suara AWAK ... AWAK suruh saye jaga diri ... terima kasih AWAK ... saye pergi skola baru saye bawak gmba AWAK dgn saye ... setiap kali saye rndu AWAK saye tgk gmba kita berdua , setiap malam , setiap hari ahad after duty saye kemas loker saye , saye pasti tgk gmba kita ... saye simpan gmba 2 tmpat yg selamat ... ramai kawan2 n senior2 skola saye ske tgk AWAK ... hahaha ... klaka sgt time 2 ... masa hari balik kampung ...saye balik serdang , saye ajak kawan2 saye kuar g mines , tapi saye x sangka kita jumpe ... AWAK , saye rase nak jerit jer , sbb saye rndu AWAK ... hahaha ... kita tangkap gmba same2 ... terima kasih AWAK ... bila saye balik asrama blik saye rndu sgt kat AWAK ... hahaha ... bln 10 saye ade kelas komputer dekat skola ... encik mat buat malam ... jadi sempat saye on9 FB ... saye bukak FB AWAK , saye terkejut saye nmpak gamba AWAK dgn dye ... ape hubungan AWAK dgn dye ? ... saye sedih :( ... saye nangis depan komputer 2 ... kawan sebelah saye cuba tenang kan saye ... dye pujuk saye ... saye rase tenang sikit bila kawan saye pujuk saye ... terima kasih kawan ... after klas abis , saye blik kelas saye ... kawan2 saye semua terkejut sbb tgk saye nangis ... saye bg thu mereka yg saye akn cerita pade mereka esk pagi ... 10.30 malam saye naik dorm kebiasaan saye akn singgah dorm senior saya dulu*dorm prima ... tp pade malam 2 saye x singggah saye hanye smpat jumpe kak ami ... saye kate pade dye 'kak ami , nnti kirim salam pada semua yer , muzi x dpt nk lepak ngan korang malam ni*dengan air mata mengalir ... sorry' ... cepat2 saye naik dorm n terus tuka baju , naik katil n baring sebelah zara ... saye nangis ... zara tanya saye ... 'muzi , why u crying ? '... zara , senior yg saye sayang ... saye cerita kat saye ape yg terjadi ... zara pun nangis bila saye cerita ... zara , pujuk saye ... n then zara suruh saye tido ... saye cume baring jer ... malam 2 saye x dpt tido sbb memikir kan AWAK ... keesokkan nya ... kawan2 saye dah tunggu nk saye cerita kat dyeorg ... saya cerita ... mereka semua bersimpati pada saye ... thanks guys sbb sudi dgr masalah aku ... petang saye jumpe kakak seperti biasa ... saye peluk kakak saye ... kakak saye tanya 'knp ni awak ?' ... saye cerita kat dye ... terima kasih kakak sbbb sudi dgr ... kakak saye pujuk saye dye kata jgn pkir lagi ... selepas itu , kakak saye peluk saye ... tq kakak ... selepas kakak saye balik ... saye jumpe senior saye ... dyeorg tanya saye knp saye nangis malam tadi ... saye cerita kat dyeorg ... dyeorg bg nasihat kat saye ... terima kasih kakak ... ptg 2 saye tergerak hati nak call AWAK ... tp ... niat saye terbatal ... saye x jd call AWAK ... kalau saye call AWAK msti saye nangis ... saye x jd call AWAK ... malam 2 saye solat hajat ... saye doa semoga saye tak tension sbb AWAK ... bila cuti akhir tahun ... saye balik serdang saye dapat tahu yg AWAK couple dgn dye ... saye terkejut ... saye nangis ... kawan saye kate saye kene terima dgn dugaan ALLAH berikan pada saye ... terima kasih kawan ... suatu hari saye dtg skolah sbb saye nak jumpe kwn saye ... AWAK nmpk saye , tp time 2 saye x nmpak AWAK ... tiba2 AWAK dtg duk sebelah saye ... saye terkejut ... AWAK tanya saye mcm2 ... kawan AWAK menganjing saye ... saye tahu die marah kan AWAK sbb AWAK duk sebelah saye ... saye suruh AWAK pujuk die ... AWAK pegi ... saye nak nangis bila nak tgk AWAK ... saye tahan air mata saye ... pukul 6.00 saye balik ... saye terus call kakak saye ... saye cerita ape yg terjadi ... kakak saye kata 'awak kene tabah adik , kakak tahu awak kuat , kuat kan semangat awak ok' ... thanks kakak ... hmm ... saye rase setakat ni jer yg saye boleh tulis ttg AWAK ... saye doakan awak dgn die kekal smpai bila2 ... jage diri AWAK ... saye sayang AWAK smpai bila2 ... terima kasih untuk semua nya ... gud luck in your life ... assalamualaikum ...


with love ,
muziera <3

Khamis, November 25

my sister , my gedik's , my syg's , my declare !

video
sudah 8 bulan aku mempunyai kakak angkat yg sgt baik ,
aku bahagia bersama dye ,
walau dye jarang berjumpe dgn aku ,
tetapi aku bersyukur kerana dye ambik berat tentang aku , 
walaupun dye hanya kakak angkat aku sahaja , aku tetap bersyukur ,
walaupun aku tdk rapat dgn kawan2 nya tp aku tdk kesah semua itu yg penting aku ingin rase mempunyai kakak ,
alhamdulillah aku bahagia dpt rase mempunyai kakak .
dye sgt baik pada aku .
tahun depan dye tidak lagi sekolah kat teknik azizah .
pasti aku merindui dye .
apepun aku ttp sygkan dye ,
dan aku tetap rindukan dye .
aku akan cari dye lpas aku abis spm .
terima kasih kakak kerana kau aku bahagia sekarang !
NUR SYAHIRA BT ROSLI .
i love u so much kakak !

with love ,
muziera <3

hang out !

hari ini aku hang ngan ct ...
aku bgn kul 10.20 (buruk tul anak dara ni) heehee ...
aku jnji ngan ct kul 11 ...
then trus aku mandi , siap2 , kul 10.45 aku siap ...
then trus kuar umah ...
tunggu bas , sebaik bas x dtg lmbt ...
smpai mines , text ct , dye kate dye kat depan mcd ...
aku g mcd nmpk dye ...
aku tanya dye 'mane bf kau ?'...
dye kate 'belum sampai lg' , tunggu khalif kat mcd ...
borak ngan ct ttg si die , sedihnya :(...
khaliff dtg pas2 jln2 , makan2 ...
n then aku ckp kat dyeorg 'jom snap pic kat swimping pool jom'...
kitaorg pon pegi ...
pas2 , ade org panggil aku , aku pandang , rupe2 nya alia n izati ...
hahaha , best sgt jumpe alia ...
kitaorg snap gamba ...
ni jer yg aku smpat snap ngan dye ...
sweet couple <3

with khaliff n ct ...

karoke time ....




dah abis karoke , aku ajak dyeorg g snap ngamba kat swimming pool ...
dah smpai kat tmpat swimming pool , tiba2 ade org pgl aku ...
rupe2 nya org yg aku dah lame x jumpe ...
ni org     nya      , kiatorg snap2 gmba ...
rndu kau thu x ?!?


ni lah org yg ku maksud kan ...
miss sama kamu lah adik ...
my twins ! :)


miss u a lot syg ! <3



Selasa, November 23

blog baru ! :)

assalamualaikum ! haha... ni blog baru aku ... jd aku akn cita ttg kehidupan aku ... ouh ! sblm 2 , name aku nur muzhirah ... tp membe skolah aku pgl muzi jer ... umo ?? umo nk msuk 16 thun ...dulu skola kat serdang skrg skola kat jb ... SEKOLAH MENENGAH TEKNIK (ERT) AZIZAH...kat skola azizah aku ambik kos PERKEMBANGAN KANAK-KANAK... haha ... mesti koarang x thu en ... hahaha  ... btw , dalam hidup ni aku syg family aku , membe baik aku , n paling penting kakak aku ... even aku ngan dye bkn adik beradik sebenar tp aku dah anggap dye kakak aku sendiri .... sebab kan kakak aku , aku happy ngan life aku skrg ... hahaha .. k lah lain kali aku cite lagi k...bye ...